Kedves Látogató!

Köszöntjük Önt a La Maréda étterem weboldalán!

Családi vállalkozásunk 2004-ben nyitotta meg kapuit Győr belvárosának szívében. Éttermünkben felelevenítjük a magyar konyhaművészet múltjának legjobb hagyományait ötvözve a mediterrán konyha könnyedségével és egyszerűségével.

Célunk, hogy ételeink ízvilágának gazdagsága, felhasznált alapanyagaink kiváló minősége különleges kulináris élvezetet kínáljon éttermünkbe ellátogató vendégeink számára.

Számunkra a gasztronómia nem csak konyhaművészet, hanem a felszolgálás művészete is egyben, az étkezés kultúrájának teljessége. Az arány, a mérték és a harmónia újrafelfedezése az étkezés történetében.

Éttermünk története


A házról, amelyben az étterem működik az első írásos emlékek 1617-től maradtak ránk. A történeti városmagban, vagyis a reneszánsz erődfalakon belül helyezkedett el. Földszintes volt, mert a Katonai Építési Hivatal a városfalhoz közel nem engedett magasabb kiépítést. 1703-ban már egyemeletes építmény állt itt, amiben egy német katonatiszt borkimérést működtetett. A XVIII. század végén a ma is látható állapotúra, tehát két emeletesre bővítették. Az 1800-as évek végétől az épület a „Kuster ház” néven került be a győri köztudatba és ekkor már az alsó rész népszerű étkezdeként működött.
A háborúk és az államosítás után a Győri ÁFÉSZ tulajdonába került üzletet Szalai Lajos irányította. A győri körökben „Öcsi bácsiként” emlegetett vendéglős a 70-es évek végére az ország egyik leghíresebb halászcsárdájává tette.

Az épület mai formája

Az étterem 2001-ben került családunk birtokába, a felújítás három évig tartott. A régebbi korok hagyományait megőrizve törekedtünk egyedi stílusú, különleges hangulatú étterem létrehozására. A pincében található három boltív ma is őrzi a 17. századi épület hangulatát. Madarassy József ötvös- és szobrászművész rézből készített csillárjai, Nagy Mariann textilművész zsűrizett alkotásai és Hefter László, Ferenczy-díjas üvegművész ólombetétes üvegajtói teszik kifinomult, elegáns stílusúvá termeinket.
A ház, s benne az étterem, hosszú utat tett meg az újjászületésig, hogy sikerült-e, megérte-e, azt majd Önök – Kedves Vendégeink - döntik el.

Kívánjuk, hogy érezzék jól Magukat!
Szabó László és családja

Címünk:

La Maréda Étterem
9021 Győr, Apáca utca 4.
Térkép

Nyitva tartás:
H-Sz: 8.00-24.00 óráig.
V: 8.00-22.00 óráig.

Asztal foglalás:
Telefon: +36 96 510 982
Foglalási űrlap