Allergének
Kötelezően jelölendő allergéneket tartalmazó összetevők
A
Glutén: Búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut és ezek hibridizált fajtáit
tartalmazó gabonafélék és az ezekből készült termékek
B
Rákfélék és az ezekből készült termékek
C
Tojás és az abból készült termékek
D
Hal és az abból készült termékek
E
Földimogyoró és az abból készült termékek
F
Szójabab és az abból készült termékek
G
Tej és az abból készült termékek: tejcukor (laktóz) és tejfehérjék (pl. kazein)
H
Diófélék: Mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia,
makadámia/queenslandi dió és az ezekből készült termékek
L
Zeller és az abból készült termékek
M
Mustár és az abból készült termékek
N
Szezámmag és az abból készült termékek
O
Kén-dioxid és bizonyos szulfitok
P
Csillagfürt és az abból készült termékek
R
Puhatestűek és az abból készült termékek
A
Glutén: Búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut és ezek hibridizált fajtáit
tartalmazó gabonafélék és az ezekből készült termékek
B
Rákfélék és az ezekből készült termékek
C
Tojás és az abból készült termékek
D
Hal és az abból készült termékek
E
Földimogyoró és az abból készült termékek
F
Szójabab és az abból készült termékek
G
Tej és az abból készült termékek: tejcukor (laktóz) és tejfehérjék (pl. kazein)
H
Diófélék: Mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia,
makadámia/queenslandi dió és az ezekből készült termékek
L
Zeller és az abból készült termékek
M
Mustár és az abból készült termékek
N
Szezámmag és az abból készült termékek
O
Kén-dioxid és bizonyos szulfitok
P
Csillagfürt és az abból készült termékek
R
Puhatestűek és az abból készült termékek