A Kisalföldi Presztízs-díj alapítása óta közel száz vállalkozót és vállalkozást ismert el, idén 19. alkalommal tüntetik ki a legjobbakat.
A díj tizennyolc évvel ezelőtt a Győr-Moson Sopron megye meghatározó nagyvállalatait, az iparkamarát, majd a Széchenyi Egyetemet összefogva, a Kisalföld alapítói gondolatával és média hátterével az egyik legjelentősebb elismerés jött létre.
A vírusveszély miatt a díjak ezúttal rendhagyó módon, „házhoz szállítással” jutnak el a címzettekhez.
Az első Presztízs-díj különös módon éppen azon a napon talált gazdára, amelyiken az díjazott helyen is megkezdődött a kiszállítás. Szerdán [2020. december 2., a szerk.] a győri LAMAREDA Étteremben ünnepélyes keretek között „Az év kisvállalkozása” díj talált gazdára.
Az eseményen részt vett Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Fábián György, a Kisalföldi Presztízs Díj kuratóriumának titkára. A díjat az étterem vezetője, Szabó László vette át.
A ceremóniát Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám csellóművész muzsikája vezette föl, majd Pintér-Péntek Imre, az iparkamara elnöke méltatta az éttermet, mint a megye kiemelkedő kisvállalkozását. Az elnök külön kiemelte, hogy a LAMAREDA példát mutatva a jelenlegi, legnehezebb időkben is helytáll. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a díjazott múltját, azt a megtett utat méltatta, amely a vállalkozást mára az ország tíz legjobb vidéki étterme közé emelte.
Ezt követően Szabó László, a LAMAREDA étterem tulajdonosa átvette az év kisvállalkozásának járó Presztízs-díjat. A vezető elsősorban családjának, kollégáinak, a séfnek, a felszolgálóknak és a vendégeknek köszönte meg a rangos és megtisztelő elismerést.
– A kezdetektől mi gondoskodtunk a Presztízs-gálák vendéglátásáról és gyakran álmodtam róla, hogy egyszer mi is a díjazottak között lehetünk – mondta Szabó László. – Amikor a LAMAREDÁT megnyitottuk, fontosnak tartottam, hogy a szép belvárost egy magas színvonalú hellyel gazdagítsuk, amire minden győri büszke lehet.
Jövőbeni terveiről kérdezve a tulajdonos elárulta, hogy az étterem új étlappal tegnap kezdte meg az ételkiszállítást, tavasszal pedig grillterasszal bővülhet a hely.
– Ötven éve vagyunk a vendéglátásban, mindig komolyan vettük a munkát. Magasra tettük a mércét, sosem értük be félmegoldásokkal – jegyezte meg a Presztízs-díjas LAMAREDA étterem vezetője.